Sinaasappel

5,30

Sinaasappelolie werkt kalmerend op de spijsvertering en versterkend voor de geest. Sinaasappelolie wordt in de aromatherapie graag gebruikt om een warme en aangename sfeer te creëren. De Latijnse naam is Citrus Aurantium Dulcis. Het land van herkomst is Italië en het wordt gewonnen door middel van persing.

Artikelnummer: 1384 Categorie:

Beschrijving

Sinaasappelolie werkt kalmerend op de spijsvertering en versterkend voor de geest. Sinaasappelolie wordt in de aromatherapie graag gebruikt om een warme en aangename sfeer te creëren. De Latijnse naam is Citrus Aurantium Dulcis. Het land van herkomst is Italië en het wordt gewonnen door middel van persing.

De lichamelijke toepassingen van sinaasappelolie

De etherische olie die eigenlijk als essence moet worden aangeduid is perfect om te gebruiken bij het vervaardigen van eigen crème en andere cosmetica. Zij versterkt en reinigt en is dus goed voor vette huid. De essence verzorgt en kalmeert een droge, geïrriteerde en onreine huid. Sinaasappelolie stimuleert het regeneratievermogen en verzorgt de ouder wordende huid. Ook stimuleert het de cel vernieuwing (bijvoorbeeld bij littekenweefsel). Ze maakt de opperhuid zacht en bevordert de doorbloeding. Ze stimuleert de lymfestroom en lost stuwingen in het weefsel op wat goed is tegen de wallen en andere vochtophopingen.

Psychische toepassing

Sinaasappelolie schenkt je vreugde en vitaliteit, verwarmt en neemt angst voor het nieuwe weg. Een prima olie om vooroordelen op te ruimen en een ruim hart te hebben voor iedereen. Door de frisse en aromatische geur is de olie is vaak ook geliefd bij kinderen. De sinaasappelolie van De Groene Linde is 100% natuurzuiver.

Contra-indicatie

Deze natuurzuivere olie is fotosensibel dus ga niet in de zon met een behandelde huid, je krijgt dan pigmentvlekken die niet meer weg trekken. Kan irriterend zijn voor de huid.

Ga naar de bovenkant