Reiki

☯️ Reiki ☯️

Reiki wordt toegepast via handopleggingen. Door de handen op of vlak boven het lichaam te plaatsen, wordt de levensenergie doorgegeven en stroomt het vervolgens door je lichaam, naar plekken waar het nodig is.

☯️ Blokkades
Er zijn 7 belangrijke energiecentrums (chakra’s) in je lichaam. Elk chakra heeft een invloed op bepaalde lichaamsfuncties en emoties.
Het zou ideaal zijn als alle chakra’s open en even actief zijn, want dan zou je lichamelijk en geestelijk in balans zijn. Helaas is dit vaak niet zo, waardoor een disbalans ontstaat.

Reiki zorgt ervoor dat belemmeringen opgeruimd worden en de energie weer vrij kan doorstromen. Met als gevolg een gezond lichaam en een heldere geest.

En je lichaam doet dit helemaal zelf! Reiki zet een zelfhelend proces in gang.

☯️ Ontspanning
Reiki is echter ook een fijne methode voor ontspanning. Even je hoofd leeg maken van gedachten, je aandacht richten op jezelf of op de stilte in en om je heen.

☯️ Reiki bij kinderen
Naast de algemene voordelen, die ook voor kinderen van toepassing zinn, kan een behandeling helpen bij:

🤍 Gedragsproblemen
🤍 Vaak ziek zijn (verkouden, ontstoken oren/keel)
🤍 Slaapproblemen of nachtmerries
🤍 Baby’s die huilen zonder aanwijsbare reden
🤍 Een onzekere of teruggetrokken houding van het kind
🤍 Het omgaan met hooggevoeligheid

Het voelt voor veel kinderen fijn om een plekje te hebben waar ze even helemaal zichzelf kunnen zijn. Een rustige omgeving, waar ze zonder oordeel of verwachting, lekker kunnen ontspannen en opladen.

Hopelijk mag ik je snel ontmoeten bij Momentje voor jou!

Liefs, Monique☯️

Terug naar de blogberichten.